Wie wij zijn

Organisaties zijn voortdurend in ontwikkeling. Net als onze gehele samenleving. Net als wij allemaal. Al die veranderingen zijn even zo vele kansen.

Kansen om het beter te doen, kansen om meer evenwicht in het leven te brengen. In de organisatie, in de samenleving en in onszelf. Uit eigen ervaring weten wij dat dat niet altijd gemakkelijk is. Des te meer voldoening als het dan toch lukt!

Frans Overman (1953) studeerde chemische technologie en milieukunde; later tijdens zijn loopbaan aangevuld met organisatieadvies, bedrijfskunde en marketing. Een nieuwsgierig mens die zich graag overal mee bemoeit. Zo kwam hij via de medezeggenschap in het HR werk terecht. Vervulde functies van junior personeelsfunctionaris tot directeur HR van een grote pensioenverzekeraar en algemeen directeur van een groot landelijk opererend loopbaanbegeleidingsbedrijf. Vanuit DiF'Ra Advies Groep bij verschillende grote organisaties als interim HR manager gewerkt, reorganisaties en verkoop van bedrijfsonderdelen begeleid. Voor middelgrote bedrijven het HR- en remuneratiebeleid doorgelicht en vernieuwd.  Heeft ruime ervaring opgedaan met alle aspecten -  operationeel, strategisch en beleidsmatig – van het HR werk en het aansturen van bedrijven. Telkens weer geboeid door de wijze waarop mensen samenwerken en organisaties vormen. Zijn passie is om het voor iedereen, binnen en buiten de organisatie, een beetje leuker en effectiever te maken. Graag in die volgorde.

Dionne Boks (1966) studeerde technische bedrijfskunde met als specialisatie informatiekunde. Ze houdt van bezig zijn op onontgonnen terreinen en het maken van nieuwe opzetten voor bestaande processen, bijvoorbeeld bij de introductie van een nieuw informatiesysteem. Het samen met een groep mensen kunnen vormgeven aan een oplossing voor een probleem of een verbetering doorvoeren geeft haar veel voldoening. Vrijheid om daarbij nieuwe wegen te mogen uitproberen is voor haar van groot belang. Zij heeft ruime ervaring in zowel projectmanagement van diverse grote projecten (implementatie, organisatieverandering, applicatieontwikkeling en –beheer) en lijnmanagement (manager laboratoria en apotheek, manager bedrijfsvoering ziekenhuis, business unit manager).  Zij heeft geleerd dat medewerkers in organisaties vaak praktische oplossingen zien, maar deze niet (meer) durven te uiten. Mensen stimuleren het toch te proberen en hen vertrouwen geven is haar kracht. Resulterend in een effectieve organisatie waar mensen met plezier durven werken.  "Gewoon doen" past bij haar en daarnaast het vinden het oplossingen die niet meteen voor de hand liggen. Zij beweegt zich gemakkelijk op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau. In steekwoorden weergegeven is voor haar typerend: visie, innoverend, motivator, bindend, resultaatgericht, bruggenbouwer, inspirator, gedreven, tactisch, kalm blijvend, vrolijk.


Copyright ® 2010 DiF'Ra Advies Groep